У Боратинській громаді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні та 10-у річницю російсько-української війни.

З нагоди для пам’яті у сільській раді о 9.00 годині працівники апарату, члени виконкому, депутатський корпус доєдналися до заходу «Вистояли-переможемо!». Учасники акції поклали квіти до пам’ятної дошки герою Небесної Сотні Віктору Хом’яку.

В бібліотеці с. Боратин діяла книжково-ілюстративна виставка літератури: «Небесна Сотня: ціна свободи». На ній представлено книги та світлини про Євромайдан, Революцію Гідності, патріотів, загиблих від пострілів снайперів, названих народом Небесною Сотнею. Герої цих книг — звичайні люди, яких об'єднав Майдан. Діти вшанували пам'ять героїв, власноруч зробленими янголятками.

До цього ж дня у молодіжному центрі НД «Просвіта» села Ратнів працівниками культури проведено ряд заходів, серед яких година пам’яті «На варті наших душ – Небесна Сотня», перегляд відеоролику «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила, оформлено куточок пам'яті та літературну виставку «Небесна Сотня – на варті Гідності», діти долучилися до написання листів солдатам. Учасники заходу прийняли участь у всесвітній «тихій» акції «Ангели пам`яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні і всього Небесного воїнства. Це вже десята тиха акція, яка відбувається на усіх континентах. Так, щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу. Вони символізують загиблих за Україну і «спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою». У будинку культури с. Баківці після години пам'яті учасники заходів переглянули фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж».

У храмі с. Коршів відслужили панахиду за загиблими Героями, а у місцевій школі відбулася виховна година. Також місцеві жителі поклали квіти до меморіальної дошки на честь загиблого воїна-односельця Олександра Стефановського.

В Лаврівському старостаті біля пам’ятних дошок загиблим героям війни відбулося вшанування пам'яті загиблих воїнів, а також покладання квітів до місць вічного спочинку загиблих воїнів-односельчан.

У Гіркополонківському старостаті біля облаштованої меморіальної «Стіни памʼяті» відбулося вшанування памʼяті Героїв. На заході були присутні рідні та близькі загиблих героїв, працівники старостату, жителі села. Хвилиною мовчання вшанували світлу памʼять усіх, хто загинув за волю та незалежність України. Панахиду за загиблими здійснив настоятель Свято-Михайлівського храму о. Володимир Присяжнюк. По закінченню заходу усі присутні виконали Гімн України.

Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні!

Поділитися:
Мешканок Боратинської громади запрошують на онлайн тренінги з особистісного лідерства
01.07.2024 10:03
Лідерство - це важлива характеристика досягнення успіху у сучасному світі. Особливо важливо це для жінок у процесі досягнення рівноправ'я та реалізації себе як особистості. Під час…
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…