У Боратинському ліцеї провели День цивільного захисту (ФОТО)

Ми живемо у час воєнних викликів, коли безпекова ситуація у будь-якому регіоні нашої країни може різко змінюватися. В умовах, коли біда може трапитися будь-де і будь-коли, кожному громадянину слід засвоїти навички реагування на надзвичайні ситуації. Особливо це стосується наймолодших українців, які не зважаючи на війну, продовжують очний навчальний процес, демонструючи жагу до знань та життєстійкість.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 29 квітня у Боратинському ліцеї відбувся День цивільного захисту.

Після евакуації учнів у безпечне місце одинадцятикласники провели майстер-клас із накладання пов'язок на пошкоджені частини тіла (голову, лікоть, пальці, коліно) та евакуювали «потерпілого».

Екологічний гурт «Екобір» у цікавій артистичній формі розповів про наслідки війни, закликав школярів дбати про власну безпеку та захищати природу.

Працівники ДСНС провели заходи із пожежної безпеки та продемонстрували багатофункціональність пожежного автомобіля.

У кожному класі були проведені бесіди з безпеки життєдіяльності, зокрема:

- «Алгоритм дій в разі загрози терористичного нападу на заклад освіти чи в транспорті»

- «Правила поведінки в лісі та поблизу водойм»

- «Хімічна та радіаційна небезпеки. Як діяти?»

- «Тренінг із надання домедичної допомоги»

- «Мінна безпека»

День цивільного захисту видався цікавим та повчальним. Усі учасники, а особливо ліцеїсти, переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Бережімо себе та дотримуймося правил безпеки! Мирного та безпечного нам завтра!

Поділитися:
Оголошено прийом заявок на участь у ІІ церемонії нагородження молоді
16.05.2024 10:39
Наближається кінець навчального року, а це означає, що настав час підвести підсумки та відзначити кращих. Запрошуємо активну молодь Боратинської громади до участі у цьогорічній церемонії нагородження…
Юні спортсмени громади серед найкращих на міжнародних змаганнях з туризму
16.05.2024 10:36
Юні туристи Боратинського ліцею та Промінської гімназії взяли участь в Міжнародних змаганнях з туризму серед школярів та молоді «Кубок Жигунаса – 2024», що відбулися в Литві. Крім господарів в…
Вітаємо з Днем вишиванки!
16.05.2024 09:45
Сьогодні, 16 травня, в усьому світі відзначають День вишиванки. Це свято є досить молодим, адже започатковане в 2006 році. Проте українська вишивана традиція існує століттями. Етнічний український…