У Луцьку відбувся форум місцевого розвитку «Економіка і стратегія розвитку громад під час війни»

Днями у Луцьку на базі ЛНТУ відбувся Волинський форум місцевого розвитку на тему «Економіка і стратегія розвитку громад під час війни». Учасниками форуму стали голови волинських громад, представники обласної влади, науковці, підприємці та представники громадських організацій. Захід зібрав навколо себе членів Волинського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад, головою якого є очільник Боратинської територіальної громади Сергій Яручик. Форум відвідав також виконавчий директор Асоціації Іван Слободяник.

Обговорювали актуальні економічні виклики у громадах, стратегії повоєнного відновлення, успішні кейси співпраці влади та бізнесу, законодавчі зміни в частині фінансової децентралізації, впорядкування земельного та водного законодавства. Значну увагу також приділяли співпраці територіальних громад із науковцями у галузях стратегічного планування, місцевого економічного та просторового розвитку, створенню індустріальних парків та кластерів, пошуку інноваційних рішень у бізнесі під час війни.

«Співпраця науки, місцевої влади та бізнесу – запорука економічного зростання країни, яка зараз як ніколи потребує активізації. Як представники місцевого самоврядування ми хочемо вкотре показати готовність до плідної співпраці з бізнесом, продемонструвати можливості для його розвитку на наших територіях. Корисним було також спілкування з колегами – головами волинських громад, вдалося обговорити спільні проблеми та виклики, а також обмінятися міркуваннями стосовно їх вирішення», - зазначає голова Волинського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад Сергій Яручик.

На завершення форуму відбулися загальні збори членів Волинського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад. Учасники засідання обговорили питання, винесені на порядок денний, а також напрацювали основні напрямки подальшої роботи.

«Дуже хороші враження від сьогоднішнього дня, адже в ході одразу двох заходів – форуму та загальних зборів, вдалося поговорити не лише про проблеми, а й про можливості. Прозвучало багато корисних порад та нових ідей, які можуть стати у нагоді волинським громадам. Сподіваюся, ця інформація стане своєрідним насінням, яке проросте у цих громадах у вигляді позитивних фінансових змін, посиливши їхню економічну спроможність. Ми домовилися, що подібні форуми будуть проходити на Волині регулярно, адже це чудова платформа для обміну досвідом», - зазначає виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

Поділитися:
Учень Боратинського ліцею став призером Всеукраїнської олімпіади з інформатики
27.04.2024 15:38
Тарас Деркач, учень 10 класу Боратинського ліцею, зумів вибороти Диплом IІ ступеня на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики. У місті Чернівці протягом чотирьох днів він працював…
Представниці Боратинської громади - у числі найкращих зі спортивної акробатики
26.04.2024 15:17
У Волинській ОДЮСШ відбувся відкритий чемпіонат міста Луцька зі спортивної акробатики. Упродовж трьох днів 130 учасників та учасниць із семи областей України боролися за звання найкращих. …
Учні Боратинського ліцею стали срібними призерами районного етапу змагань зі спортивного орієнтування
26.04.2024 14:10
У місті Луцьк відбувся районний етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» зі спортивного орієнтування серед юнаків та дівчат 5 - 7 класів. У них брали участь…