У новому році поновлювати декларацію з сімейним лікарем не потрібно

Декларація з сімейним лікарем діє безстроково. Тому не потрібно переукладати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом та педіатром з початку року. Якщо ви вже обрали собі лікаря ЦПМСД Боратинської сільської ради і підписали з ним декларацію – можете не хвилюватися про її чинність.

Декларація залишиться в силі допоки ви самостійно не змінили лікаря, або якщо лікар звільняється – однак про це має попередити пацієнта медзаклад.

Якщо ж вирішили змінити лікаря, то вам не потрібно розривати декларацію з попереднім. У разі підписання нової декларації дані про неї вносяться в електронну систему і стара декларація автоматично анулюється.

Немає обмежень на укладання нових декларацій. Ви можете змінювати лікаря стільки разів, скільки вважаєте за потрібне – це не заборонено. Водночас саме довготривалі відносини лікаря і пацієнта є корисними для обох: такий лікар знає історію хвороб пацієнта і зможе давати максимально корисні рекомендації. Тому якщо ви вже маєте лікаря чи лікарку, з якими знайшли спільну мову, залишайтеся з ними.

Джерело: НСЗУ, ЦПМСД Боратинської сільської ради

Контакти амбулаторій Боратинської громади:

📞 Боратинська АЗПСМ: 067-579-54-46

📞 Гіркополонківська АЗПСМ: 067-579-51-03

📞 Лаврівська АЗПСМ: 067-577-14-66

📞 Баївська АЗПСМ: 067-579-52-40

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…