У школах громади відзначили День пам’яті жертв Голодомору (ФОТО)

«Ми не маємо права забути» – саме під таким гаслом відбулися пам’ятні заходи у закладах освіти громади з нагоди 87-ї річниці Голодомору в Україні. Школярі долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» у пам’ять про жахливу трагедію українського народу. Знаково, що молодь пам’ятає про страшні сторінки історії.

У Баївській школі з нагоди пам’ятної дати організували захід «Не кидайся хлібом, він святий!» та тематичний конкурс малюнків «Збережи пам’ять. Збережи правду». Учні влаштували вечір-реквієм, який презентували у вигляді відеоролика.

Для учнів Рованцівської школи працівники Волинського краєзнавчого музею презентували виставку Українського інституту національної пам’яті «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу». Педагогічний колектив долучився до флешмобу «Незабудки пам’яті».

Тематичними заходами вшанували пам’ять загиблих від голоду у Мстишинській школі. Школярі працювали над створенням газети «Голодомор» та оформленням інформаційної стіни «Незабудки пам’яті». Окрім цього влаштували літературний вечір – обговорення книги Світлани Талан «Розколоте небо».

Пригадували українців, яких не оминула доля жорстокого голоду і у Боратинській школі. Тут влаштували перегляд короткометражних кінострічок «Ти приніс мені яблуко?» та «Голодний дух». Вже традиційно відбулася загальношкільна акція «Незабудки пам’яті».

До Дня пам’яті жертв Голодомору у Промені декламували вірші та зачитували спогади очевидців тих подій.

Поділитися:
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…