Учні Боратинської громади змагалися в обласних турнірах з географії, біології та історії

29 квітня на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки юні волинські географи змагалися за першість в обласному турнірі. До складу журі увійшли науковці географічного факультету ВНУ імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету. Боратинську громаду на турнірі представили: Сапожник Анна (Промінська гімназія), Антонюк Ангеліна (Баївський ліцей), Сад Діана (Рованцівський ліцей), Назаренко Катерина та Шабала Дмитро (Радомишльський ліцей).

Учасників зацікавили регіональні диспропорції соціально-економічного розвитку та їх прояви у різних країнах, піратство минулого й сучасності, нинішній статус Антарктиди та територіальні претензії держав на материку. Дискутували про позитивні та негативні аспекти створення штучних островів, проблеми глобального потепління, підняття вод Світового океану, нестачі води, геополітичних та геоекономічних змін у світі в «післянафтову» епоху та пропонували власні шляхи розвитку поставлених проблем.

Збірна команда юних географів Боратинської громади посіла на турнірі почесне ІІІ місце, а Шабала Дмитро з Радомишльського ліцею здобув ІІІ місце в індивідуальному рейтингу.

5 травня відбувся обласний турнір юних істориків. Боратинську громаду на даному змаганні представили: : Римарук Андрій, Шиндерук Тарас — учні Баївського ліцею, Микитюк Олександра, учениця Лаврівського ліцею, Захарова Анна, учениця Гіркополонківського ліцею, Сад Діана, учениця Рованцівського ліцею. Наші юні історики гідно виступили, показавши високий рівень підготовки і здобули на турнірі почесне ІІ місце.

6 травня 2023 року на базі факультету біології та лісового господарства відбувся 20-й турнір юних біологів. Захід організований Волинською обласною Малою академією наук.

У турнірі взяла участь команда Боратинської громади, яка продемонструвала високий рівень знань, уміння працювати в команді та вести полеміку, толерантність, але найголовніше – захоплення біологією та виборола почесне ІІІ місце.

Команду представляли: Сад Діана та Ангеліна Кушнерук (10 клас Рованцівського ліцею), Олександра Микитюк (11 клас Лаврівського ліцею), Захарова Анна (10 клас Гіркополонківського ліцею) та Марчук Софія (9 клас Боратинського ліцею).

Також школярі мали змогу відвідати майстер-класи з різних спеціальностей і лабораторії, де ведуться наукові дослідження, наочно ознайомитися з особливостями навчання на факультеті, а також зі спеціалізованою технікою й обладнанням, яке використовують на факультеті, побачити різні експозиційні колекції. Продемонстровані зразки дали школярам змогу із професійного погляду ознайомитися з різноманітністю всього біологічного світу: людини, тварин і рослин.

Вітаємо наших учнів з високими результатами та бажаємо натхнення для майбутніх перемог!

Поділитися:
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
01.07.2024 15:24
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 01.07.2024 можна…
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…