Уряд продовжив карантин до 11 травня

Карантин 11 травня

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня. Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Прем’єр зауважив, що пік епідемії коронавірусу в Україні очікують у період з 3 по 8 травня. Шмигаль додав, що Кабінет Міністрів може пом’якшити низку обмежувальних заходів з 11 травня: «Якщо епідеміологічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків, скверів, закладів торгівлі непродовольчих товарів, можливо, інші пом’якшувальні заходи, які анонсують на початку травня».

Денис Шмигаль зазначив, що початок виходу з карантину стане можливий лише за умови, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюватимеся, та буде коливатися у межах 5-7%, не більше.

Як додав на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов, змінами до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, окрім продовження карантину до 11 травня, планується, зокрема, дозволити перевезення громадським транспортом осіб, які виявили бажання стати донорами крові. Також планується дозволити залучати до роботи працівників, яким необхідний обов’язковий медичний огляд, без проходження такого огляду, оскільки через карантинні обмеження проведення таких медоглядів ускладнено.

Крім того, як підкреслив Міністр охорони здоров’я, постановою Уряду затверджується Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією особи, а саме: включення осіб, які перебувають на самоізоляції, у додаток Міністерства цифрової трансформації «Дія».

Рішення про продовження карантинних заходів на території Боратинської громади також прийняли на засідання виконавчого комітету Боратинської сільської ради.

Рішення виконавчого комітету № 151 від 23.04.2020 Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 12 березня 2020 № 101 «Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Боратинської територіальної громади»
Рішення виконавчого комітету № 152 від 23.04.2020 Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 12 березня 2020 № 100 «Про тимчасове призупинення освітнього процесу в закладах освіти»

Поділитися:
До уваги власників пасік
14.05.2024 13:57
Аграрії повідомляють, що з 14 та 15 травня з 22:00 до 6:00 здійснюватиметься пестицидний обробіток посівів ріпаку. Аграрії закликають власників пасік у селах Гірка Полонка, Полонка, Оздів, Ратнів,…
Посвідчення ветерана у Дії. Мінветеранів та Мінцифри починають бета-тестування сервісу
14.05.2024 09:14
Для того, щоб спростити доступ до послуг та компенсацій для ветеранів та членів їх сімей, Мінцифри та Мінветеранів проводять бета-тестування електронного посвідчення ветерана у Дії. Інформація про це…
Баяністи-акордеоністи з Боратинської громади серед переможців та призерів XV Міжнародного конкурсу «PERPETUUM MOBILE»
13.05.2024 18:50
Минулого тижня завершився XV Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «PERPETUUM MOBILE» у місті Дрогобич. Участь у заході взяли вихованці дитячої школи мистецтв Боратинської сільської ради. …