Уряд та ВПП ООН розширюють програму підтримки для людей з інвалідністю

З початку повномасштабної війни міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні й українським громадянам, зокрема, й у вигляді грошових виплат.

Особливо важливе значення така допомога має для вразливих категорій українців, які проживають у зоні бойових дій або – через інвалідність – не мають можливості самостійно звернутися за підтримкою.

Тому Міністерство активно співпрацює з міжнародними партнерами для спрямування грошових виплат саме тим громадянам, яким вони найбільше потрібні.

У серпні 2023 року був запущений спільний з ВПП ООН проект для підтримки пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію, та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій. Від серпня 2023 року щомісячно біля 400 тис. пенсіонерів, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій, отримують виплати від ВПП. Загалом за цей час їм було перераховано майже 28 млн доларів (приблизно 1 мільярд грн).

Зараз ця підтримка розширюється. Відповідно до постанови Уряду та завдяки підтримці від Німеччини та інших міжнародних донорів, додаткові виплати зможуть отримати особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю.

Щоб ознайомитись з програмою допомоги детальніше, перегляньте інфографіку нижче.

Поділитися:
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…
Мешканок Боратинської громади запрошують на онлайн тренінги з особистісного лідерства
01.07.2024 10:03
Лідерство - це важлива характеристика досягнення успіху у сучасному світі. Особливо важливо це для жінок у процесі досягнення рівноправ'я та реалізації себе як особистості. Під час…
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…