Відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Боратинської громади на 2023-2027 роки

14 грудня у Боратині відбулося перше засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Боратинської громади на період 2023-2027 років. У засіданні взяли участь працівники сільської ради, місцеві депутати, представники бізнесу, громадські активісти. До стратегічної сесії також долучилися представники проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ˗ керівниця Волинського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ірина Бойко, експерт з муніципальних послуг Ігор Стефанів, експерт з фінансових питань проєкту Оксана Самойліч, керівник Львівського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА», експерт зі стратегічного планування Олександр Волошинський.

Перший день роботи пройшов доволі результативно ˗ члени робочої групи ознайомилися з методичними рекомендаціями зі стратегічного планування та його етапами, а також визначили подальші кроки з розробки стратегії розвитку громади. Зокрема, найближчим часом представники робочої групи працюватимуть над збором даних для соціально-економічного профілю громади та проводитимуть опитування громадської думки мешканців і підприємців громади.

«Боратинська громада існує вже 5 років, але не має затвердженої стратегії розвитку. Зараз ми, як ніколи гостро, відчуваємо потребу у розробленні цього документу, адже розуміємо, що стратегія ˗ це не просто формальність чи дорожня карта, а реальний спосіб підвищити якість життя у нашій громаді, ˗ розповідає сільський голова Сергій Яручик. ˗ Плануємо зробити процес розроблення стратегії максимально прозорим і відкритим, залучити якомога більше людей, бо лише спільними зусиллями зможемо сформувати стратегічне бачення громади. Тішить, що робитимемо це не самі – вдячні проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку та експертний супровід».

Довідково:

Стратегія розвитку громади ˗ це документ стратегічного планування, що визначає на довгостроковий (5-7років) період стратегічні та оперативні цілі, завдання для сталого економічного і соціального розвитку територіальної громади. Стратегія громади має відповідати цілям державної політики у сфері регіонального розвитку та узгоджуватися з «Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки» (затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України № 695 від 5.08.2020 р.), «Національною економічною стратегією на період до 2030 року» (Постанова Кабміну № 179 від 3.03.2021 р.), а також - обласною стратегією. А в глобальному вимірі – корелювати з Цілями Сталого Розвитку, сформульованими у Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Перетворення нашого світу: Порядок денний в області сталого розвитку на період до 2030 року».

Пріоритетним завданням розробки місцевих стратегій є досягнення вимірюваних результатів розвитку громади. Механізмом конкретизації тут є розробка і подальший моніторинг виконання спеціальних індикаторів та показників – якісних і кількісних.

Поділитися:
Андрій Марчук з Боратина завоював золоту і бронзову медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
25.04.2024 09:07
В Києві пройшли старти Чемпіонату України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. На них в черговий раз успішно виступив Майстер спорту України, член Національної збірної зі…
Триває набір до лав патрульної поліції Волинської області
24.04.2024 16:20
Патрульна поліція Волинської області пропонує працевлаштування у їхньому підрозділі. Перевагами роботи є: безкоштовне медичне обслуговування у закладах МВС для патрульних та їх рідних; …
Вчителі Боратинської громади презентували роботи на «Творчих сходинках педагогів Волині»
24.04.2024 15:34
У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти завершила роботу ХХІX обласна виставка дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині». Виставка проходила у два…