Вогнегасник - помічник, що рятує життя та майно!

7 лютого у світі відзначають незвичайний день – День народження вогнегасника. Саме сьомого лютого 1863 року американській інженер Алан Крей отримав у США патент на вогнегасник. Воєнні дії в Україні значно підвищують ризики пожеж навіть в тилових регіонах. Тому знати все про правила пожежної безпеки має кожен: як дорослий, так і дитина.

Вогнегасники – це перша лінія оборони в боротьбі з вогнем. Вони створені для того, щоб швидко та ефективно гасити вогонь та запобігати його подальшому поширенню. Кожен вогнегасник – це практичний символ безпеки та відповідальності перед суспільством.

Сьогодні будь-яка сучасна людина знає, як виглядає вогнегасник. Це переносний або пересувний пристрій для гасіння пожежі за рахунок випуску внутрішньої вогнегасної речовини.

За способом спрацьовування вогнегасники діляться на ручні, автоматичні та комбінованої дії. А залежно від закачаної вогнегасної речовини вони бувають вуглекислотні, повітряно-пінні, порошкові, водні, аерозольні.

Хоча вогнегасники можуть здаватися невеликими у порівнянні з вогнем, їх значення надзвичайно велике. У критичний момент вони можуть зробити вирішальну дію між життям та смертю, між збереженням майна та його втратою.

Колись цей пристрій був химерною, не всім зрозумілою штукою. Тепер без них неможливо уявити будь-яке приміщення чи громадський транспорт. У будівлях вогнегасники висять на стінах у спеціально відведених місцях. Правила техніки пожежної безпеки зробили їх наявність обов'язковою в автомобілях і потягах.

Тож подбайте про наявність цього маленького рятівника у своєму домі, автомобілі чи підприємстві, адже це не лише вимога закону, а й запорука збереження вашого життя та майна!

Поділитися:
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…
Мешканок Боратинської громади запрошують на онлайн тренінги з особистісного лідерства
01.07.2024 10:03
Лідерство - це важлива характеристика досягнення успіху у сучасному світі. Особливо важливо це для жінок у процесі досягнення рівноправ'я та реалізації себе як особистості. Під час…
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…