Як працює демократія: новий серіал на платформі Дія.Освіта

Індекс демократії — це класифікація 167 країн світу за розвитком демократії. Цього року увага рейтингу зосереджена на війні в Україні та її важливості для майбутнього демократії в Європі та світі.

Для того щоб краще зрозуміти, як відстоювати свої права та вирішувати державні питання на різних рівнях, Міністерство цифрової трансформації України разом з ГО «Боротьба за права» та Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні створило освітній серіал «Демократія через дії», про це повідомляє Міністерство цифрової транформації на своєму вебсайті.

Серіал містить два модулі з відеолекціями, анімованими історіями пригод героїв та героїнь, а також інфографікою. Кожна серія передбачає етичну дилему — питання, на яке немає однозначної або правильної відповіді.

Ключові теми першого модуля — участь українців у політичному та соціальному житті країни, на що витрачаються податки, коли влада стає нелегітимною, навіщо потрібна доступність та що таке демократія.

У другому модулі обговорюють практику активного громадянства: як брати участь у виборах, як стати депутатом місцевої ради, чи можливий активізм у смартфоні.

Експерти серіалу — акторка театру на кіно, громадська діячка Ірма Вітовська, засновник та ідейний натхненник Доступно.ua Дмитро Щебетюк, комунікаційна директорка ГО «Боротьба за права» Оксана Солонська та ветеран і морський піхотинець, менеджер з подій ГО «Ветеран хаб» Гліб Стрижко.

Перший модуль освітнього серіалу доступний за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/democracy-through-actions-module-1

Другий модуль дивіться тут — https://osvita.diia.gov.ua/courses/democracy-through-actions-module-2

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES Україна) та ГО «Боротьба за права».

Поділитися:
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…
Безоплатні послуги з ментального здоров'я: де і як отримати
02.07.2024 09:12
Підтримка ментального здоров’я є складним завданням в умовах війни. Щодня новини додають навантаження до і так неспокійного ритму життя. Залишатися в хорошому самопочутті стає важко. Кабінет…
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…