Як запобігти та протидіяти домашньому насильству: для жителів громади провели тренінги (ФОТО)

«Б’є – значить любить» - відоме прислів’я у держави-агресорки. Такі «цінності» нормальні для російської культури, але в жодному разі вони не є прийнятними для нас.

Справжній спосіб помститися ворогові - не бути схожим на нього. Мудрість цих слів Марка Аврелія українці доводять вже рік. Проте війна, руйнування міст і сіл, втрата близьких – суцільний стрес. Усе це дає об’єктивні підстави вважати, що наша країна може зіткнутися зі сплеском насильства, зокрема й домашнього. Тому ми повинні діяти на випередження.

24 та 25 лютого у Боратині відбулися тренінги щодо запобігання та протидії домашньому насильству на рівні громади в умовах воєнного стану. Заходи організували у рамках проєкту «Скажемо «НІ!» домашньому насильству в громаді». Представники органу місцевого самоврядування, освітяни, жителі громади долучилися до навчання, щоб дізнатися алгоритм дій для своєчасного та дієвого виявлення випадків домашнього насильства.

Спікером був національний експерт, тренер з запобігання та протидії домашньому та гендерному зумовленому насильству, радник Міністра соціальної політики України на громадських засадах Віктор Вальчук. Пан Віктор детально ознайомив учасників тренінгів з міфами та стереотипами щодо домашнього насильств, розтлумачив практичне застосування норм міжнародного та національного законодавства для дієвого, ефективного та невідкладного захисту жінок, постраждалих від домашнього насильства. Окрім цього, присутнім нагадали про доступні сервіси надання послуг та допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства.

Проєкт «Скажемо «НІ!» домашньому насильству в громаді» реалізується громадською організацією «Сучасні жінки Луганщини» у рамках Договору про виконавче партнерство між Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…