Як зареєструватися у Державному Аграрному Реєстрі

До уваги сільгоспвиробників громади!

Реєструйтеся у державному аграрному реєстрі та отримайте переваги для розвитку власної справи.
Що таке ДАР (державний аграрний реєстр)?
Державний Аграрний Реєстр – це безкоштовна інформаційна система, яка містить актуальну інформацію про агровиробника та спрощує комунікацію з державними органами влади. Через цей електронний майданчик агровиробник зможе легко, швидко та зручно користуватися державними послугами та сервісами онлайн.

Яке призначення ДАР?
ДАР покликаний спростити виробникам сільськогосподарської продукції доступ до програм державної підтримки та інших державних сервісів шляхом використання електронних державних інформаційних систем.

Які переваги ДАР?
Реєстрація в ДАР допоможе Вам витрачати менше часу та зусиль на отримання державних послуг і сервісів, подавати документи та заявки на участь в програмах державної підтримки віддалено, а також завжди отримувати актуальну інформацію про програми державної підтримки в АПК. Вже зараз Держгеокадастр корегує неточності, що не пов’язані із проведенням землевпорядних робіт: невірне внесення поворотних точок; хибно визначені кадастрові номери; чинні технічні помилки в обмінному файлі; неузгодженість внутрішніх точок, коли земельна ділянка складається із двох і більше угідь, які створені як окремі полігони; помилки, які можна буде перевірити за допомогою верифікації інформації кадастру з архівною документацією землеустрою.

Image

У своєму “кабінеті” агровиробник зможе побачити інформацію про себе відразу з чотирьох Державних реєстрів:
Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
Єдиний державний реєстр тварин;
Державний земельний кадастр;
Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Окрім того, зареєстрований агровиробник зможе подати заяву до Держгеокадастру на усунення неточностей, не пов’язаних із проведенням землевпорядних робіт: невірне внесення поворотних точок; хибно визначені кадастрові номери; чинні технічні помилки в обмінному файлі; неузгодженість внутрішніх точок, коли земельна ділянка складається із двох і більше угідь, які створені як окремі полігони; помилки, які можна буде перевірити за допомогою верифікації інформації кадастру з архівною документацією землеустрою. Зареєстрований агровиробник отримуватиме інформацію про державні програми підтримки. Ми будемо сповіщати Вас про появу нових функцій у ДАР.

Як зареєструватися в ДАР?
Зареєструватися в ДАР можна самостійно, а також за допомогою операторів, які працюють у вашому ОТГ.

Оператори ДАР в Боратинській громаді:
Макарчук Богдана Володимирівна – спеціаліст-юрисконсульт, тел. 0954655910
Мороз Марина Петрівна – спеціаліст-землевпорядник, тел. 0979276965

Також ви можете звернутися до регіонального відділення Безоплатної правової допомоги або управління розвитку агропромислового розвитку ОДА. Дистанційна допомога в реєстрації може бути надана за телефонами, вказаними в розділі “Підтримка” на веб-сайті ДАР.

Поділитися:
Боратинська громада увійшла в топ-100 громад-лідерів цифрової трансформації України
15.05.2024 16:27
Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України спільно з Програмою EGAP провели Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. На цьому форумі…
День вишиванки: історії традицій мешканців Боратинської громади
15.05.2024 13:06
Вишиванки, створені руками наших українців, поєднують в собі естетичну функцію та мудрість українського народу. У минулому кожна українська родина носила вишитий одяг і вбирала свою оселю у вишиті…
Андрій Марчук з Боратина виборов дві золоті медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
15.05.2024 12:17
В Житомирській області відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Традиційно успішно на змаганнях такого рівня виступив Андрій Марчук з Боратина. Цього разу він показав найкращі…