Як змінилася система шкільного харчування у Боратинській громаді

2021 рік для закладів освіти Боратинської громади став періодом реформування системи шкільного харчування. Впродовж кількох місяців колективи шкіл працювали над покращенням ресурсного забезпечення кухонь та їдалень, вдосконаленням якості та безпечності харчових продуктів, формуванням культури здорового харчування.

За рахунок коштів місцевого бюджету у трьох закладах освіти здійснили ремонт харчоблоків за сучасними стандартами НАССР. На реалізацію заходів виділили кошти у загальному розмірі 4 045 589,07 грн: Гіркополонківський ліцей – 1 526 447,31 грн, Ратнівський ліцей – 1 611 261,42 грн, Радомишльський ліцей – 907 880,34 грн.

Завдяки злагодженій роботі структурних підрозділів сільської ради, постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій (голова – Юрій Цейко), будівельної організації всі роботи вдалося виконати якісно та вчасно. Здійснення капітального ремонту шкільних харчоблоків суттєво поліпшило санітарно-гігієнічні умови харчування та приготування їжі для школярів, а також підвищило рівень зручності і комфорту роботи кухарів.

Окрім поліпшення матеріально-технічної бази, відбулися суттєві зміни в організації процесу харчування. Зокрема, у закладах освіти впровадили оновлені технології приготування страв, змінили меню, зробивши акцент на продукції органічного виробництва.

«Впродовж цього року було зроблено дуже багато для модернізації системи шкільного харчування. І мова йде не лише про капітальний ремонт, заміну обладнання, але й про впровадження нових стандартів, покращення якості обслуговування, – пояснюють представники відділу освіти. – Безумовно, це дуже важливо, адже всі ці заходи поліпшують харчування наших дітей. Сподіваємося, юні мешканці громади оцінять зусилля і обідатимуть у шкільних їдальнях з задоволенням».

Поділитися:
Як минув «Money-фест» у Боратинській громаді?
05.07.2024 19:56
Минулого тижня в Боратинській громаді відбулась масштабна подія – День бюджетної відкритості «Money-фест».
Як безпечно зберігати їжу, коли вимкнули світло?
05.07.2024 13:05
Зберігання харчових продуктів в умовах постійних вимкнень електроенергії є викликом, особливо влітку. Йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я. МОЗ нагадує, як краще…
Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році?
05.07.2024 09:39
Працівники, які не можуть працювати через стан здоров’я і беруть лікарняний, можуть отримувати грошову компенсацію. На суму лікарняних впливає: заробітна плата за 12 місяців перед датою…