Яким був Тиждень читання у Боратинській громаді

З 4 по 10 грудня в Україні тривав Національний тиждень читання. Ця традиційна акція покликана обєднати поціновувачів книги, популяризувати українську літературу та залучити до бібліотек нових читачів. Боратинська громада, звісно ж, теж не стала осторонь такої важливої події, тож протягом цього тижня у громаді проходили різноманітні заходи для маленьких та дорослих читачів.

Бібліотекар с. Баківці відвідала юних читачів у КЗЗСО «Радомишльський ліцей», щоб розповісти про Всеукраїнський тиждень читання. Учні 5-го класу дізналися про роль книги в сучасному житті та користь від читання. А також бібліотекарка запропонувала дітям літературну вікторину «Чи знаєте ви казки та їх героїв».

Бібліотекарка с. Лаврів Галина Гурницька провела для наймолодших читачів ЗДО «Казка» захід під назвою «Казочка від бібліотекаря». Маленькі дітки з великим задоволенням слухали казки і знали відповіді на всі загадки. Як бонус всі учасники отримали солодощі.

Тиждень читання в Промінській бібліотеці було розпочато Бібліотечним квестом для учнів 1-4 класів Промінської гімназії. Діти мандрували від зупинки до зупинки, відповідаючи на запитання квесту та розгадуючи шифри про бібліотеку, про важливість читання, про правила поводження з книгою і навіть склали вірш про бібліотекаря.

Бібліотекарка с. Радомишль Людмила Демчук провела «Літературні посиденьки» з учнями 5-го класу Радомишльського ліцею.
Діти із задоволенням розповідали про свої улюблені книги, ділилися цікавими історіями зі свого життя та враженнями від прочитаних книг, розповідали про улюблених персонажів. Учасники заходу чудово відпочивали, пригощались запашним чаєм та солодощами.

А між бібліотеками нашої громади відбувся бібліоміст «Що для мене читання?», який об'єднав палких прихильників книг, бібліотеки і читання. Бібліотекарі і відвідувачі бібліотек обговорили, чому важливо читати українське, чому важливо читати в час війни, говорили про роль книги в житті людини. Спілкувалися про те, що дає людині читання і книги, а також поділилися розповідями про улюблені твори і про видання, які могли б порекомендувати до прочитання всім: це твори Н. Гуменюк, Д. Гнатко, О.Кір'ян, С.Талан та Н.Фіалко, а також твори класиків української літератури «Захар Беркут» І. Франка, «І будуть люди» А. Дімарова, «Марія» У. Самчука.

В цей час у громаді також проходив челендж «Бути своїми». Його метою була популяризація читання і розповіді про цікаві книги. В бібліотеках були оформили перегляди новинок літератури, які надійшли в наші бібліотеки.

Цей тиждень був покликаний об’єднати любителів читання і залучити до читання нових користувачів, які б почувалися комфортно в бібліотеці і стали нерозлучними з книгою. Сподіваємося, наші бібліотеки — стануть місцем відпочинку та просвіти для наших читачів.

Поділитися:
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
01.07.2024 15:24
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 01.07.2024 можна…
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…