«єМалятко» у ЦНАП: реєстрація новонародженого за 20 хвилин

«Життя переможе смерть, а світло – темряву», - цей вислів став гаслом року, що минув. Дійсно, попри війну і біль, що охоплює Україну, на світ продовжують з’являтися маленькі українці та українки. Наше завдання – зробити їхнє життя максимально безпечним та комфортним з самого народження.

Комплексна послуга «єМалятко» стала відчутним нововведенням у сфері адміністративних послуг. В рамках даного сервісу молоді батьки можуть отримати до 9 послуг для новонародженого, подавши лише одну заяву. Її оформлення займає лічені хвилини, а отримання бажаних послуг більше не потребує зайвих бюрократичних кроків. Така новація суттєво заощаджує час молодих батьків, щоб вони могли присвятити його новонародженій дитині, а не паперовій тяганині. З огляду на реалії воєнного часу, це особливо доречно.

ЦНАП Боратинської сільської ради надає комплексну послугу «єМалятко» з січня 2021 року. Менше, ніж за рік, її отримали 100 сімей громади. «єМалятко» набуває все більшої популярності серед мешканців громади: у 2022 році зі 134 новонароджених громади 88 немовлят було зареєстровано за допомогою послуги «єМалятко», що становить 66% від загальної кількості реєстрацій.

Своїми враженнями про послугу «єМалятко» поділилась Карина, молода матуся з Рованців:

«Дуже сподобалась ця послуга. Якщо буде нагода, обовязково скористаюсь нею ще. Немає зайвих клопотів з документами, все робиться значно швидше».

Задоволена сервісом і Регіна з Рованців:

«Заповнюєш анкету і все готово, їхати нікуди більше не потрібно, як і стояти в чергах. У ЦНАПі мені все розяснили і я отримала всі ті послуги, які мені були потрібні».

Цікавий факт: серед зареєстрованих через «єМалятко» дітей є хлопчики з іменами Орест, Рувим, Єфрем, Яків, Лука, Улян, Натан, Лук’ян, Марко та дівчатка з іменами Естер, Адріана, Руфіна, Сара, Лея, Есмі, Аврора, Емілія, Евеліна.

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…