З 1 липня стартувала урядова програма «єРобота» з надання грантів для відкриття власної справи

З 1 липня стартувала урядова програма «єРобота» з надання грантів аграрним підприємствам і тим, хто займається переробкою. Відповідно до Постанови Кабміну від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» гранти надаються за трьома напрямами:

  • надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (150 або 250 тис. грн);
  • на створення або розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства (до 400 тис. грн на 1 гектар в залежності від культури);
  • на створення або розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн).

Відповідно до Постанови Кабміну від 24 червня 2022 року № 739 «Деякі питання надання грантів для переробних підприємств» грант надається на створення або розвиток переробних підприємств (до 8 млн грн).

На освоєння грантів надається від 6 місяців до 1 року.

Держава фінансує до 70 відсотків вартості проєкту для першої тисячі учасників.

Заявка з бізнес-планом або планом посадки подається засобами Порталу Дія. Рішення про надання гранту за напрямами «створення або розвиток тепличного господарства» та «садівництва, ягідництва, виноградарства» буде прийматися Міністерством аграрної політики та продовольства України, за напрямом переробки – Міністерством економіки України.

У разі погодження проєкту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в АТ «Ощадбанк». Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проєктом.

Обов’язковою умовою програми є створення нових робочих місць і сплата податків, зборів та обов’язкових платежів. Учасник має виконати всі умови програми.

Дізнатись про програму детальніше можна у спеціалістів управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації за телефонами (0332) 249 996, 067 334 45 42.

єРобота

Поділитися:
У Боратинській громаді відбулись змагання з пляжного волейболу
04.07.2024 16:29
На спортивному комплексі с. Боратин відбулися змагання з пляжного волейболу серед юнаків старостинських округів нашої громади. Злагоджену гру в захисті і нападі продемонстрували Арсен Сидорчук та…
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…