Житлові субсидії на період карантину: уряд підготував новації

Субсидії карантин

На засіданні 25 березня Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку надання субсидій. Про це повідомляє урядовий портал. Це рішення Уряду суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину.

Повідомляють, що соціальні виплати та житлові субсидії для громадян, які отримують їх через банківські установи здійснюватимуться у звичному режимі. Відвідувачі, які користуються послугами поштових відділень зв’язку «Укрпошта», особливо маломобільні категорії, зможуть отримати виплати шляхом доставки безпосередньо додому, відповідно до визначених графіків. Для отримувачів субсидій, жодних штрафів, пені та відключень не буде, у зв’язку з несвоєчасною оплатою житлово-комунальних послуг, відповідні зміни вже внесені до чинного законодавства.

Прийнята Урядом постанова передбачає, зокрема, що для отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину, потрібно зареєструвався в службі зайнятості як безробітні. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати.

Також заборонено на період обмежувальних заходів припинення надання житлових субсидій. Крім того, призначатимуть житлову субсидію на наступний період усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 років, без відповідних звернень громадян.

На період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів у зв’язку зі збільшеним вимушеним перебуванням вдома і збільшенням споживання електроенергії, природного газу, гарячої води тощо.

Крім того, за ініціативи Міністерства соціальної політики, прийнято рішення не збільшувати базовий відсоток плати за комунальні послуги з 1 травня.

Поділитися:
Оголошено прийом заявок на участь у ІІ церемонії нагородження молоді
16.05.2024 10:39
Наближається кінець навчального року, а це означає, що настав час підвести підсумки та відзначити кращих. Запрошуємо активну молодь Боратинської громади до участі у цьогорічній церемонії нагородження…
Юні спортсмени громади серед найкращих на міжнародних змаганнях з туризму
16.05.2024 10:36
Юні туристи Боратинського ліцею та Промінської гімназії взяли участь в Міжнародних змаганнях з туризму серед школярів та молоді «Кубок Жигунаса – 2024», що відбулися в Литві. Крім господарів в…
Вітаємо з Днем вишиванки!
16.05.2024 09:45
Сьогодні, 16 травня, в усьому світі відзначають День вишиванки. Це свято є досить молодим, адже започатковане в 2006 році. Проте українська вишивана традиція існує століттями. Етнічний український…