Жителі Боратинської громади знайомилися з освітньою системою Польщі

Як відбувається навчальний процес у польських школах? Чи можуть діти вимушених переселенців навчатися безкоштовно в навчальних закладах Польщі? Як вступити до закладу освіти?

Про ці та інші особливості освіти у Польщі дізнавалися учасники однойменного вебінару, що відбувся сьогодні у рамках проєкту «Менторська підтримка для сільських вчителів». До онлайн-заходу долучилися близько 20 педагогів та батьків з Боратинської громади.

Спікерка Яна Цапук ˗ голова ГО «Фундація розвитку сільської молоді», засновниця мовної школи «МОWА», голова ГО «Фундація розвитку сільської молоді», аспірантка Університету гуманітарних та природничих наук ім. Яна Длугоша в місті Ченстохово познайомила із системою освіти сусідньої Польщі, а також поділилася історіями з власного досвіду.

«Такі вебінари дуже актуальні, адже для багатьох українців, в тому числі і мешканців нашої громади, питання здобуття освіти у сусідній країні залишається відкритим, ˗ розповідає координаторка проєкту Марія Никитюк. ˗ Переконана, що учасникам було цікаво почути про польську освітню систему зсередини, а ще ми вкотре переконалися, що можемо не лише запозичувати досвід, але й ділитися ним».

Захід відбувся у рамках проєкту «Менторська підтримка для сільських вчителів», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства («Eastern Partnership Civil Society Fellowship»).

Поділитися:
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…