Зміни у виплаті субсидій

З березня 2019 року змінюється механізм виплати житлових субсидій. Сам алгоритм призначення та нарахування субсидії на оплату житлово-комунальних послуг не змінився, внесені зміни у механізм виплати субсидії. Відтепер діятиме два шляхи монетизації субсидії – готівковий та безготівковий.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року вона буде виплачуватись готівкою.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків з надавачами послуг.

Розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року буде виплачено:

пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою (доставка/виплата субсидії буде здійснена поштою або її буде зараховано на пенсійний банківський рахунок);
особам, які не одержують пенсію – АТ «Ощадбанк» шляхом виплати субсидії через банківський грошовий переказ (для цього необхідно після 12 березня 2019 року звернутись до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером).

Варто зазначити, що після отримання субсидії готівкою споживачі мають забезпечити оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки.

Механізм надання субсидії

Поділитися:
Триває набір до лав патрульної поліції Волинської області
24.04.2024 16:20
Патрульна поліція Волинської області пропонує працевлаштування у їхньому підрозділі. Перевагами роботи є: безкоштовне медичне обслуговування у закладах МВС для патрульних та їх рідних; …
Вчителі Боратинської громади презентували роботи на «Творчих сходинках педагогів Волині»
24.04.2024 15:34
У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти завершила роботу ХХІX обласна виставка дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині». Виставка проходила у два…
Випускники Гіркополонківського ліцею долучилися до Загальнонаціональної акції «Випускники – 2024 року для майбутніх поколінь»
24.04.2024 11:22
Випускники 11 класу Гіркополонківського ліцею разом з класним керівником Світланою Колацькою долучилися до Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники – 2024 року для майбутніх поколінь». …