Звіт про допомогу ВПО від іноземних партнерів

З перших днів повномасштабного вторгнення Боратинська громада переформатувала свою роботу відповідно до викликів часу. Зокрема, одним з важливих напрямів діяльності стало залучення та розподіл гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території громади.

Загалом з 24 лютого у нас побували близько 2000 українців, які вимушені були покинути свої домівки через війну, 1567 осіб перебували у громаді тривалий час. Станом на 28.12.2022 у різних населених пунктах Боратинської громади проживають 596 внутрішньо переміщених осіб, 202 з них – діти, ці люди приїхали з різних регіонів України.

Заручившись підтримкою іноземних партнерів, місцевих громадських організацій, нам вдалося забезпечити ВПО продуктами харчування, засобами гігієни, ліками, товарами першої необхідності, а також облаштувати прихисток для вимушених переселенців. Географія місць проживання людей, які отримали допомогу є такою: міста Краматорськ, Мелітополь, Дружківка, Харків, Сєвєродонецьк, Миколаїв, Чернігів, Сіверськ, Запоріжжя, Попасна, Васильків, Слов’янськ, Красноармійськ, Покровськ, Первомайський, Маріуполь, Київ, Гуляйполе, Ніжин, Коростишів, Гостомель, Ірпінь, Каховка, Родинське, Нікополь, Суми, Пологи, Мелітополь, Миколаївка, Соледар, Українськ, Горлівка смт та села Запорізької, Донецької, Київської, Харківської, Луганської, Миколаївської, Житомирської, Чернігівської, Сумської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської областей.

Для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб суттєву підтримку надали:

Муніципалітет Шпрендліген Генсінген (Німеччина)

У рамках співпраці з німецьким муніципалітетом Шпрендліген Генсінген (Sprendlingen-Gensingen) Боратинська громада отримала 5 партій гуманітарної допомоги. Загальна вартість усіх гуманітарних вантажів, отриманих з 24 лютого, складає 75 000 євро: 25 000 євро – генератори, 25 000 євро – медикаменти, 25 000 євро – засоби гігієни, продукти харчування, ліхтарі, теплий одяг, ліжка, постіль, побутова техніка. Завдяки підтримці німецьких партнерів вдалося надати допомогу 936 особам.

Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Аби підтримати постраждалих українців та покращити їхні умови життя гуманітарну допомогу надала Міжнародна організація з міграції (МОМ). На суму 211 771,7 грн для потреб ВПО, що проживають у Боратинській громаді, було придбано ковдри, подушки, постільну білизну, резинові капці, набори посуду, засоби гігієни (чоловічі, жіночі, дитячі). Спільно з МОМ вдалося надати допомогу для 176 сімей.

Фонди «Борусія» та «Лідери змін» (Польща) у співпраці з випускниками Програми польсько-американського фонду свободи Study Tours to Poland та громадською організацією «Європейський вектор Волині»

Спільно з партнерами вдалося залучити мікрофінансування у розмірі 10 тисяч злотих (понад 70 тисяч гривень). За ці кошти було придбано гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, ліків. За період з 07.04.2022 до 27.12.2022 з цього фонду Боратинською сільською радою надано допомогу для 225 сімей. А це – 632 особи, з яких – 388 дорослих, 232 дитини.

Благодійники з Польщі у співпраці з громадською організацією «Думай і Дій для України»

У рамках спільної ініціативи польських партнерів та місцевої ГО «Думай і Дій для України» вдалося залучити 32322,20 грн. Ці кошти були спрямовані на придбання ліків і товарів для дітей, адже ці запити від ВПО були найбільш популярними. За період з 24.11.2022 до 22.12.2022 було надано допомогу для 40 сімей ˗ 142 осіб (80 дорослих, 62 дитини).

*Додамо, що кількість організацій, які надавали гуманітарну допомогу ВПО є дещо більшою. Однак, співпраця з вищевказаними інституціями була найбільш системною і довготривалою.

Звіт

1

2

3

4

5

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…