Делегація з Боратинської громади взяла участь у VI німецько-українській конференції муніципальних партнерств (ФОТО)

«Спільно для Європи: солідарність, відбудова, перспективи майбутнього», – така тема цьогорічної VI німецько-української конференції муніципальних партнерств, що відбулася у Лейпцигу. Захід зібрав близько 600 делегатів від місцевого самоврядування обох країн: мери та місцеві голови, депутати місцевих і районних рад, а також представники німецьких, українських та деяких європейських громад, що підтримують партнерські зв’язки.

Мета конференції – зміцнити мережу німецько-українських муніципальних партнерств, показати можливості для дій та співпраці між українськими, німецькими та іншими європейськими громадами-партнерами під час війни, а також продемонструвати знак солідарності з українськими муніципалітетами та регіонами.

Серед поважних гостей були президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульце, президент України Володимир Зеленський, який долучився до заходу в онлайн форматі. Основний акцент промов – розвиток партнерства між територіальними громада двох країн заради Перемоги та спільного майбутнього.

Боратинську громаду на заході представили сільський голова Сергій Яручик, начальник відділу соціально-економічного розвитку Ольга Цуз та в.о. начальника відділу культури та молодіжної політики Оксана Кравчук. Представники делегації мали змогу налагодити партнерські зв’язки та обмінятися думками щодо актуальних потреб та проєктів у сфері німецько-українського співробітництва під час війни.

На завершення конференції очільник Боратинської громади Сергій Яручик взяв участь у непублічній дискусії з Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Розмова з німецьким лідером відбулася у вузькому колі за участі кількох осіб – представників чотирьох німецько-українських партнерств. Обговорювали поточну ситуацію у громадах та важливість обміну досвідом у сфері муніципального управління і розвитку.

Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що Німеччина твердо стоїть на боці України і стоятиме поруч з нашою країною стільки, скільки буде потрібно.

«Україна потребує нашої підтримки ще більше зараз, коли на Близькому Сході йде війна, і вона більше не отримує тієї уваги, якої вона так потребує. Розрахунок путіна такий: світ повинен забути Україну. Але я тут чітко кажу: ми не повинні і не будемо робити путіну цю послугу! Ми не звикнемо до незаконної та нелюдської загарбницької війни росії. Меседж цієї зустрічі тут, у Лейпцигу, такий: ви не самотні! Ви можете покластися на нас. Це повідомлення, яке ви всі надсилаєте цією конференцією тут, у Лейпцигу», - резюмував президент Німеччини.

Нагадаємо, що у травні 2023 року Боратинська громада та муніципалітет Шпрендлінген-Генсінген уклали угоду про партнерство. Спільно з німецькими колегами ми вже реалізували ряд ініціатив, зокрема, взаємні візити задля обміну досвідом, ряд гуманітарних місій з метою підтримки осіб, які постраждали внаслідок війни, проєкт «Забезпечення безперебійного теплопостачання комунальних закладів Боратинської громади». Наразі співпраця триває для розвитку та покращення стандартів життя обох громад.

Шосту німецько-українську конференцію муніципальних партнерств організувала Сервісна служба «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку.

Поділитися:
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
01.07.2024 15:24
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 01.07.2024 можна…
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…