Фольклорні колективи громади – призери обласного конкурсу

У Луцьку підбили підсумки обласного дистанційного різдвяного конкурсу «Три празники в гості». Загалом на конкурс надійшло 61 відео виступів від фольклорних колективів та вокальних ансамблів клубних установ сільських, селищних, міських громад області.

Виступи учасників конкурсу оцінювали члени журі, до складу якого входили провідні фахівці області з народної творчості та вокально-хорового мистецтва. При визначенні переможців члени журі брали до уваги такі критерії: автентичність творів, виконавську майстерність, використання різдвяної атрибутики, відповідність народного вбрання, вживання місцевої говірки та діалекту, музичний супровід, сценічну культуру.

Боратинську громаду на конкурсі представляли 8 аматорських колективів, 2 з яких опинилися у числі призерів. За результатами оцінювання у номінації «Колядки» 3 місце отримали колективи:

  • Фольклорний колектив «Маковка» Будинку культури с. Гірка Полонка Боратинської сільської територіальної громади (керівниця Валентина Зінчук)
  • Народний аматорський фольклорний колектив «Вербиченька» Будинку культури с. Гірка Полонка Боратинської сільської територіальної громади (керівниця Лариса Бондарук)

Вітаємо із перемогою! Нових творчих здобутків!

Поділитися:
Посвідчення ветерана у Дії. Мінветеранів та Мінцифри починають бета-тестування сервісу
14.05.2024 09:14
Для того, щоб спростити доступ до послуг та компенсацій для ветеранів та членів їх сімей, Мінцифри та Мінветеранів проводять бета-тестування електронного посвідчення ветерана у Дії. Інформація про це…
Баяністи-акордеоністи з Боратинської громади серед переможців та призерів XV Міжнародного конкурсу «PERPETUUM MOBILE»
13.05.2024 18:50
Минулого тижня завершився XV Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «PERPETUUM MOBILE» у місті Дрогобич. Участь у заході взяли вихованці дитячої школи мистецтв Боратинської сільської ради. …
Команда Баївського ліцею перемогла у районному етапі творчого огляду робіт юних пожежних-рятувальників
13.05.2024 14:05
Нещодавно відбувся районний етап творчого огляду робіт юних пожежних-рятувальників. Боратинську громаду на цьому конкурсі представляла команда Баївського ліцею. Учні показали високий рівень…