Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського: паралелі із сучасністю

Протягом жовтня вся педагогічна громадськість в Україні і прихильники педагогічного таланту В.О. Сухомлинського за кордоном відзначають 100-річчя від дня народження Прометея освіти, науки, духовності і культури.

Творчість Василя Сухомлинського – це унікальне явище в українській і світовій педагогіці, коли за відносно коротке життя директор сільської школи зумів своїм талантом і працею увійти в наступне століття з таким доробком, який під силу кільком інститутам.

Не залишилась осторонь і вчительська громадськість Луцького району. В педагогічних колективах були проведені заходи (круглі столи, педагогічні читання, інсценізація казок), спрямовані на вшанування відомого педагога-мислителя у рік його славного ювілею. Педагоги Боратинської громади долучились до проведення зустрічі в педагогічній вітальні «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського: паралелі із сучасністю», що відбулась на базі загальноосвітньої школи I-III ступеня села Боголюби.

Спеціаліст з питань освіти Боратинської сільської ради Оксана Йосипівна Врублевська звернулась до педагогів із вступним словом та акцентувала увагу на багатогранності педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського.

Про особливості «лісової педагогіки», технології проведення уроків просто неба розповіли Наталія Анатолівна Киричук та Оксана Іванівна Зарубич – вчителі початкових класів загальноосвітньої школи I-III ступеня села Рованці.

Вчитель початкових класів загальноосвітньої школи I-II ступеня села Мстишин, керівник методичного об’єднання вчителів початкових класів Боратинської громади Наталія Сергіївна Довгополюк поділилася напрацюваннями щодо роботи з інтерактивним дидактичним посібником та презентувала альбом-посібник «Зберемо казочки до скриньки», лепбук «Чарівна книга природи».

Із літературною спадщиною В. О. Сухомлинського через призму зарубіжної літератури усіх присутніх ознайомила вчитель зарубіжної літератури загальноосвітньої школи I-III ступеня села Боратин Людмила Никанорівна Гнатюк.

Завершилася зустріч у педагогічній вітальні підведенням підсумків. Освітяни запевняють, що основні цінності та компетенції Нової української школи базуються на ідеях та педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського.

Поділитися:
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…