Під час COVID-19 важливо продовжувати вакцинацію

ВООЗ закликає продовжувати імунізацію під час COVID-19. Ця позиція висвітлена у «Керівних принципах проведення заходів із імунізації під час COVID-19». Також ВООЗ зазначає, що продовжуючи імунізацію, необхідно дотримуватися фізичного дистанціювання, заходів профілактики та інфекційного контролю. Про це йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я МОЗ.

22 квітня 2020-го року набула чинності Постанова головного державного санітарного лікаря України про Організацію заходів із вакцинації в умовах пандемії нової коронавірусної інфекції COVID-19. Ця постанова розроблена на основі рекомендацій Центру громадського здоров’я України.

Відповідно до постанови потрібно організувати роботу закладів охорони здоров’я для проведення безперервної вакцинації. Забезпечити чітке дотримання правил інфекційного контролю під час щеплень. Всі пацієнти та медичні працівники під час вакцинації повинні бути у медичних масках. Діти та дорослі, яких імунізують не повинні мати симптомів нової коронавірусної інфекції, зокрема, кашлю чи підвищеної температури.

Людям, яким понад 65 років, а також тим, у кого є хронічні захворювання, рекомендовано вакцинуватися від грипу та пневмококової інфекції. Це допоможе захистити їх від захворювань, які можуть ускладнити перебіг нової коронавірусної інфекції.

Окрім того, потрібно забезпечити доступ до екстреної вакцинації та імунізації за епідемічними показаннями. Це показання до проведення вакцинації, що не передбачена за віком, у разі:
• виникнення неблагополучної епідемічної ситуації або загрози її виникнення;
• можливого ризику інфікування у випадку контакту з джерелом інфекції.

Пам’ятаймо, що будь-яке порушення планової вакцинації, навіть на короткий період, призводить до спалахів вакцинокерованих інфекцій.

Мешканцям Боратинської громади також нагадують про необхідність здійснення вакцинації. Тим пацієнтам, хто зволікав із процедурою або пропустив її у календарі щеплень, радять зробити це якомога швидше.

Щоб отримати щеплення необхідно попередньо сконтактувати із своїм сімейним лікарем. Всі вакцини за календарем є безкоштовними як для дітей, так і для дорослих. Також у разі потреби вакцину можна придбати у пункті аптечної мережі.

Оперативно сконтактувати з сімейними лікарями Боратинської громади можна за номерами телефонів:
+380993228790 Сергій Іванович Лемчук
+380986034795 Тетяна Юріївна Поліщук
+380976524625 Мар’яна Андріївна Зазерина
+380668128962 Тетяна Анатоліївна Хахаєва
(0332) 294-258 Реєстратура Боратинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Вакцинуйтеся відповідально і будьте здоровими!

Вакцинація 2

Поділитися:
До уваги власників пасік
14.05.2024 13:57
Аграрії повідомляють, що з 14 та 15 травня з 22:00 до 6:00 здійснюватиметься пестицидний обробіток посівів ріпаку. Аграрії закликають власників пасік у селах Гірка Полонка, Полонка, Оздів, Ратнів,…
Посвідчення ветерана у Дії. Мінветеранів та Мінцифри починають бета-тестування сервісу
14.05.2024 09:14
Для того, щоб спростити доступ до послуг та компенсацій для ветеранів та членів їх сімей, Мінцифри та Мінветеранів проводять бета-тестування електронного посвідчення ветерана у Дії. Інформація про це…
Баяністи-акордеоністи з Боратинської громади серед переможців та призерів XV Міжнародного конкурсу «PERPETUUM MOBILE»
13.05.2024 18:50
Минулого тижня завершився XV Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «PERPETUUM MOBILE» у місті Дрогобич. Участь у заході взяли вихованці дитячої школи мистецтв Боратинської сільської ради. …