У Боратинській громаді призупинили роботу закладів загального користування

Рішення про тимчасове призупинення роботи закладів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Боратинської сільської ради, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 сьогодні ухвалили депутати на позачерговій сесії сільської ради.

Так, рішення передбачає тимчасове зупинення роботи з 12.00 години 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року наступних об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Боратинської громади:
– музею, бібліотек, будинків культури та інших культурних і розважальних закладів;
– дитячих майданчиків, у тому числі спортивних та спорткомплексу;
– дитячих та дорослих гуртків та курсів;
– усіх закладів торгівлі, крім продуктових та аптек;
– ринку, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
– ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів в тому числі закладів харчування на автозаправних станціях;
– закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, соляної шахти та інше;

До закінчення карантину заборонено проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю та обслуговування населення встановлено максимально допустиму одночасно кількість відвідувачів з розрахунку 10 кв.м на одного відвідувача.

Рекомендовано закриття підприємств, установ, організацій на території Боратинської громади приватної форми власності, а у разі неможливості їх закриття через безперервний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.

Власників торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів зобов’язано забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри, а також встановити дезінфектори для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

Керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності на території Боратинської громади зобов’язано забезпечити працівників засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами, та дотримуватися протиепідемічного режиму роботи.

Керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності попереджено про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

Рішення «Про заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Боратинської територіальної громади»

Поділитися:
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…
Юні мешканці Боратинської громади - серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…