Відбулась квартальна зустріч Офісу розвитку громади

Днями у Боратинській сільській раді відбулася квартальна зустріч Офісу розвитку громади, який запрацював наприкінці січня цього року. Зміст роботи цього інноваційного інструменту владно-громадської взаємодії - розробка та подача різногалузевих грантових проєктів, які відповідають потребам громади та відкривають шляхи для її розвитку. Цей задум об’єднав навколо себе представників різних сфер життя громади: посадовців, освітян, підприємців, громадських активістів, зокрема представників молодіжної спільноти.

Як співається у відомій пісні, «…ніщо не зупинить ідею, час якої настав». Отож ідея Офісу розвитку громади почала приносити перші результати. Це і обговорювали на квартальній зустрічі.

Перший виграний у рамках роботи Офісу проєкт «Активна молодь – сильна громада» став результатом співпраці молодіжної ради та відділу культури та молодіжної політики Боратинської сільської ради. Про суть проєкту та його потенційні вигоди для молоді громади ми повідомляли минулого тижня.

Слід зазначити, що члени Офісу мали нагоду пройти спеціалізовані навчання з проєктної діяльності. Це стало поштовхом для деяких з них написати свої перші проєкти. Наприклад, три ліцеї Боратинської громади стали учасниками грантового конкурсу «Кусаноне» від Уряду Японії. Очікуємо з нетерпінням на результати відбору.

Важливою метою квартальної зустрічі, безумовно, було планування подальшої роботи. Аби визначити основні напрямки діяльності, Офіс розвитку ініціював опитування мешканців щодо актуальних потреб Боратинської громади. Результати опитування презентували на квартальній зустрічі. Це дало змогу учасникам проаналізувати їх та зрозуміти, які сфери розвитку громади є пріоритетними для респондентів, як вони оцінюють стан громади тощо. Зібрані дані буде враховано у подальшій роботі Офісу.

Цей захід реалізований ГО «Волинський Інститут Права» в рамках гранту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Поділитися:
Зі світлим святом Великодня!
05.05.2024 07:53
Дорогі жителі Боратинської громади! Від щирого серця вітаємо вас з Днем Христового Воскресіння! Нехай цей світлий час подарує вам радість, спокій та надію на майбутнє. Нехай кожен з вас знайде…
Вчителі та учні Гіркополонківського ліцею влаштували передвеликодню толоку
03.05.2024 19:21
Напередодні Великодня працівники та учні Гіркополонківського ліцею взяли участь у весняній толоці з благоустрою, дотримуючись стародавніх звичаїв та обрядів, взялися до прибирання,…
Гіркополонківських ліцеїстів навчали надавати першу домедичну допомогу
03.05.2024 19:16
1 травня у Гіркополонківському ліцеї відбувся дитячий вишкіл, на якому навчали основ першої домедичної допомоги. Захід провела Луцька районна організація Товариства Червоного Хреста України. Учням…